Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2009 18:52 - Нов портал подкрепя индустрията
Автор: tehnoborsa Категория: Бизнес   
Прочетен: 1371 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.10.2009 18:53


 
image



Техно борса предлага не само богати оферти за машини и оборудване, но и възможности за финансиране на проекти





В условията на икономическа криза, трудната за оцеляване индустрия става още по-опасна сфера на дейност. Според данни на Националния статистически институт, само за месец август индексът на промишлено производство намаля с 15.9% на годишна база, а оборотът на предприятията от този сектор се срина с драстичните 23.3%.

В провежданата ежемесечно анкета, мениджърите се оплакват от несигурната икономическа среда, недостатъчното ниво на поръчките, и свиване на производствената активност.

На този фон, всяко предимство пред конкуренцията се превръща в ценно оръжие. От тази есен не само управителите на производствени фирми от всякакъв калибър, но и

всички специалисти в индустрията вече имат един коз в повече,

благодарение на новия портал Tehnoborsa.com. Сайтът предлага възможността за безплатно публикуване на оферти за покупки и продажби не само на употребявани и нови индустриални машини и резервни части, но и оборудване, технологии и дори цели производства.

Нещо повече – ако смятате, че е дошъл момента да разширите дейността си, или сте решили тепърва да пробвате сили като мениджър в индустрията и технологиите, можете да намерите цели компании, обявени за продажба.

Макар че играят важна роля за успеха на една фирма, индустриалните машини и технологии, закупени на изгодни цени, са само част от факторите, необходими за да пробиеш пред конкуренцията.

На адрес Tehnoborsa.com – специалисти, експерти, оператори на машини и технолози предлагат услугите си на бъдещите работодатели. Секцията с

обяви за работа в индустрията

на новия портал не само помага на мениджърите при усилията им да наемат необходимите им кадри, но и предоставя възможност на служителите, търсещи реализация, да потърсят нови възможности за професионално развитие в производството, технологиите и индустрията.

Наистина, при влошения бизнес климат много компании са на ръба на оцеляването и съкращават персонала си, но пък това дава възможност на по-успешните конкуренти да завоюват ценни кадри, чрез които да засилят още повече пазарните си позиции.

Освен достъп до персонал, на Tehnoborsa.com експерти и специалисти от индустрията предлагат и външни услуги, като ремонт и поправка на машини и оборудване, почистване на машини и оборудване, и дори рециклиране.

Всеки предприемач е наясно, че

редовният обмен на ноу-хау

между представителите на един икономически бранш е един от основните фактори за успех. В електронния форум на новата интернет техноборса мениджърите от секторите на производство и технологии не само могат да обменят опит, но и да уговарят срещи, да обменят впечатления от взаимоотношенията си с финансови и държавни институции.

Колкото и да е ценна обаче помощта при покупката и продажбата на индустриално оборудване, машини и технологии, колкото и широки да са възможностите за набиране на персонал и обмяна на идеи и ноу-хау, единствената тема, която успява със сигурност да разтупти сърцето на всеки мениджър, е финансирането.

Един от най-ценните плюсове на стартиращия електронен портал се отнася именно към

набирането на капитал.

Особено след като банките затегнаха условията за отпускане на кредити, а лихвите непоколебимо тръгнаха нагоре, затрудненият достъп до свежи средства се оказва най-сериозният, понякога дори фатален проблем за много български компании. Това важи с особена сила именно за индустрията и сектора производство, при които капиталът обикновено е замразен в суровини и материали, и закъсняването на плащанията от страна на клиентите може да наклони болезнено везните дори и при най-солидните дружества.

Новият електронен портал Tehnoborsa.com открива реални възможности не само за финансирането на вече действащи компании, но и при реализацията на идеи за развиване на бизнес. Подобно на венчър капиталистите на Запад, българските инвеститори не само имат възможност да вложат средствата си във вече активни фирми, но и да подкрепят новаторските бизнес идеи чрез

финансиране на изобретения и патенти.

Не случайно, докато доскоро недвижимите имоти бяха една от основните дестинации на преките чуждестранни инвестиции у нас, по предварителни данни към 31.12.2008 г. челното място вече се заема от сектор промишленост. В сектора на добивната, преработваща и друга промишленост, включително доставяне на води, канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване, към края на миналата година са се влели близо една трета от общите инвестиции в нефинансовия сектор, които възлизаха на 19.2 млрд. евро.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tehnoborsa
Категория: Бизнес
Прочетен: 40893
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930